Transactions Services

Net als kunst, vergt het sluiten van een goede transactie de nodige creativiteit. Maar zoals in de kunst niet elk werk een meesterwerk is, zo is bij een mogelijke overname niet elke target wat het lijkt. Vanwaar de specifieke keuze voor hedendaagse kunst?

Net als hedendaagse kunst, is ook het domein van M&A en Transacties niet altijd even toegankelijk. Meer dan eens is het nodig dat iemand op aspecten of opportuniteiten wijst die niet voor de hand liggend zijn.

Een deal sluiten of een transactie afronden is zoals het uitbouwen van een kunstverzameling. Eens men een meesterwerk in huis heeft gehaald, moet het zijn plaats vinden binnen de bestaande kunstcollectie. Hetzelfde geldt voor de overname van een bedrijf. Zo is het belangrijk dat het bestaande management van het overgenomen bedrijf de juiste incentives krijgt. Door een grondig strategisch, commercieel en operationeel onderzoek helpt de PwC Transactiegroep zijn cliënten de juiste targets te bepalen die passen in hun niet-organische groeiplannen. Eens een cliënt denkt dat hij de juiste target heeft gevonden, moet de rentabiliteit van de onderneming bestudeerd worden. De financiële en fiscale experts van de PwC Transactiegroep zijn zowat marktleiders binnen dit domein. Hun grote expertise en doorgedreven analyse helpt de cliënten de financiële cijfers juist te interpreteren.

Jan Muyldermans, Lead Transactions Partner PwC

PwC