Op de hoogte blijven van de evolutie van de waarde van uw verzameling

Met meer dan 30 jaar ervaring op de Belgische markt heeft het Amerikaanse veilinghuis Sotheby’s in grote mate bijgedragen tot de groei van belangrijke verzamelingen. Vandaag steunt Sotheby’s met genoegen een nieuwe generatie verzamelaars van moderne en hedendaagse kunst.

Maar hoe bepaalt men de waarde van een kunstpatrimonium terwijl er veelal een affectieve – en dus bijgevolg onschatbare – band is met de werken? Elk kunstwerk heeft hoe dan ook een handelswaarde.

Een extern specialist of expert is dan ook het best geplaatst om een objectief oordeel te vellen over de waarde van een werk. De expert kan het werk vergelijken met andere, waarvan hij de verkoopprijs kent. Aspecten als de intrinsieke kwaliteit, de grootte, het onderwerp, de periode van ontwerp, de publicaties waarin het kunstwerk vermeld staat, de tentoonstellingen waar het geëxposeerd werd, de oorsprong, de staat van het kunstwerk of nog de zeldzaamheid, bepalen het uiteindelijke resultaat van de schatting. Evaluaties en inventarissen van uw collectie worden zo in alle discretie uitgevoerd door één of meerdere experts.

Emmanuel Van de Putte, Managing Director Sotheby’s

Sotheby's